Zgodovina

Družba SCIEX je vodilni proizvajalec na področju masne spektroskopije z več kot 50-letno tradicijo prepleteno s tehnološkimi inovacijami, ki omogočajo uporabnikom, da spreminjajo svet na bolje.

X500R_550x730

Od leta 1981, ko so razvili prvi komercialni masni spektrometer tipa trojni kvadrupol (TAGA 6000), do leta 1989, ko so zopet prehiteli svet in lansirali prvi komercialni LC-MS/MS sistem (API III), ter vse do danes, ko napredne tehnologije omogočajo še včeraj nepredstavljive zmožnosti, je poslanstvo družbe Sciex nuditi uporabnikom vse potrebno, da so pri svojem delu uspešni, kar pa je tudi naše.

Sciex v Sloveniji

V Sloveniji je Sciex prisoten od leta 2003, ko je bila s pomočjo afere s kloramfenikolom v kravjem mleku prepoznana nujnost po rutinskem določanju ostankov antibiotikov v hrani. Zahvaljujoč izjemni občutljivosti in robustnosti so Sciexovi sistemi danes najbolj razširjeni v laboratorijih, ki so primorani dosegati nizke meje kvantifikacije in kjer opravijo veliko številu LC-MS/MS analiz. Poleg omenjenih prednosti je Sciex prepoznaven tudi po QTrap tehnologiji, ki nadgrajuje običaji masni spektrometer tipa trojni kvadupol v linearno ionsko past. Uporabnost QTrap tehnologije se razteza od analiz hrane ter okolijskih analiz do forenzičnih in kliničnih raziskav ter do akademsko raziskovalnih študij.

Podjetje Omega v Sloveniji zastopa celoten prodajni portfolio družbe Sciex (z izjemo kapilarne elektroforeze), ki zajema:

Masno spektrometrski sistemi tipa trojni kvadrupol

triple-quad-5500-qtrap-ready_500x470
Povezava

CE-IVD registriranimi medicinskimi analizatorji

citrine-triple-quad_550
Povezava

Visoko-resolucijske masno spektrometrske sisteme tipa Q-TOF

X500R_550x730
Povezava

Vse celostne rešitve na področju masne spektrometrije

Povezava

Širok spekter sistemov za tekočinsko kromatografijo

Povezava

Programska oprema za nadzor ter obdelavo podatkov

Povezava

MS/MS knjižnjice (QTrap in HR)

Povezava

Masna spektroskopija z akustičnim vzorčenjem – Acoustic Ejection Mass Spectrometry (AEMS)

Povezava