O nas

Podjetje Omega d.o.o.

Podjetje Omega d.o.o. smo ustanovili leta 1989. Od leta 1996 uradno zastopamo ameriško multinacionalko Perkin Elmer na področju Slovenije.

Naše podjetje tako že več kot 20 let nudi rešitve na področjih kot so kemija, ekologija, farmacija, molekularna biologija, forenzika in podobno. Zastopamo tri vodilne proizvajalce instrumentov za analize s teh področij, Perkin Elmer, Revvity, Sciex in Thermo Fisher Scientific (blagovne znamke Applied Biosystems®, Invitrogen, Gibco, Thermo ScientificMolecular Probes, Ion Torrent in Novex®).

Glavno poslanstvo našega podjetja je pomagati pri prenosu in uvajanju novih, hitro razvijajočih se tehnologij in postopkov s področja kemijske analitike in molekularne biologije v slovenski prostor. Zaposlene strokovnjake v Omegi d.o.o. lahko smatramo za neke vrste most med našimi strankami in specialisti določenih tehnik iz omenjenih multinacionalk. Novi postopki zahtevajo od zaposlenih neprestano izobraževanje in visoko stopnjo strokovnih znanj in samoiniciativnosti. Znanja s področji analizne kemije, fizikalne kemije, biokemije, biologije in fizike omogočajo zaposlenim uspešno razvojno in raziskovalno delo (razvoj metod, računalniških algoritmov, izobraževanje, svetovanje ..itd). Sami ali v sodelovanju z našimi partnerji iz tujine po potrebi razvijamo tudi detekcijske postopke in programske pakete na ključ (protokoli za delo na robotiziranih sistemih po želji strank), izvajamo storitve s področja molekularne biologije (od izolacije DNA, RNA, PCR analiz, analiz s pomočjo PCR v realnem času, do izvajanja fragmentnih in sekvenčnih analiz) in servisne storitve vseh visokotehnoloških aparatur. Izvajamo osnovna in specializirana šolanja uporabnikov v Sloveniji ter šolanja organiziramo tudi v tujini.

V podjetju svetujemo tudi pri izbiri primerne tehnologije, omogočimo nakup ustreznega aparata, ga montiramo, uporabnike izobražujemo, aparate pa vzdržujemo v vsej njihovi življenjski dobi, to pomeni preventivna vzdrževanja in validacije, kar izvajajo naši visoko usposobljeni servisni inženirji. Uporabnikom pred nakupom svetujemo, da izberejo optimalno tehnologijo za njihovo delo, po nakupu pa bodisi ponudimo rešitev na ključ bodisi svetujemo pri rednem delu, za kar skrbi ekipa visoko usposobljenih strokovnjakov z magisteriji in doktorati.

Naše podjetje ima tudi status raziskovalne organizacije pri ARRS in imamo odprtih kar nekaj projektov. Nabavili smo tudi nekaj visokotehnološke opreme, tako da imamo med osnovnimi sredstvi dva genetska analizatorja, RealTime PCR-je, robota za razvoj metod avtomatizirane ekstrakcije DNK, dva termociklerja, dva čitalca mikrotitrskih ploščic, štiri UV-Vis spektrometre, dva FT-IR spektrometra in drugo.

Vodstvo:

Gregor Kovač, direktor
Miha Kovač, prokurist

Računovodstvo, naročila:

Sandra Vrhovnik, univ. dipl. geo.
Robert Jama, univ. dipl. ekon.
Matevž Miklavc

Prodaja in storitve:

Sciex:
mag. Anton Kovač, univ. dipl. inž. kem.
dr. Sašo Čebašek, univ. dipl. kem.

ThermoFisher Scientific:
dr. Nataša Toplak, univ. dipl. biol.
dr. Minka Kovač, univ. dipl. inž. kem.
dr. Urška Sivka, univ. dipl. inž. zoot.
Ana Rant, univ. dipl. biokem.
Lea Vukanović, univ. dipl. bioteh.
Miha Kovač, dr. vet. med.

Perkin Elmer:
dr. Simon Koren, univ. dipl. biokem.
mag. Anton Kovač, univ. dipl. inž. kem.
dr. Anja Veronovski, univ. dipl. inž. kem. teh.
Aleš Hieng, dipl. inž. kem. teh.

Revvity
dr. Simon Koren, univ. dipl. biokem.

Servis:

Masna spektroskopija sklopljena s kromatografijo, robotska avtomatizacija, molekularna biologija:
dr. Andrej Hanzlowsky, univ. dipl. kem.

Molekularna biologija:
Tine Zalokar, univ. dipl. inž. elektr.
Sandi Pušnik, mag. mikrobiol.

Spektroskopija, termična analiza,
kromatografija in druge tehnike:
Leon Korošec, univ. dipl. inž. kem.
dr. Andrej Hanzlowsky, univ. dipl. kem.
Marko Mitar, univ. dipl. inž. el.

Osebna izkaznica podjetja:

Naziv: OMEGA d.o.o., Ljubljana
Dolgi naziv: OMEGA svetovanje, inženiring, razvoj in raziskovanje, d.o.o.
Sedež: DOLINŠKOVA ULICA 8
Pošta: 1000 LJUBLJANA
Kraj: LJUBLJANA
Občina: LJUBLJANA

Registrski podatki:

IBAN: SI56 0310 0100 3667 248 in SI56 0292 4026 5480 555
ID za DDV: SI31992790
Matična št.: 5808642
Davčna št.: 31992790
ID DDV: SI31992790
Datum vpisa: 16.3.1990
Registrski organ: Okrožno sodišče Ljubljana
Št. reg. vložka: 10494100
Upravna enota: LJUBLJANA, izp. VIČ RUDNIK
Glavna dejavnost SKD: 46.690 Trg. na deb. z dr. napravami in opremo