Vesele praznike in srečno novo leto!

Vsem obiskovalcem naše spletne strani želimo vesele praznike, ter srečno, zdravo in uspešno novo leto!

Vabilo na spletni seminar "Visium: from histology to spatial gene expression and protein detection "

10x GenomicsZaradi velikega zanimanja za rešitve, ki jih ponuja partnersko podjetje 10x Genomics, smo se v Omegi skupaj s partnerjem odločili, da pripravimo še eno virtualno predavanje z diskusijo z naslovom Visium: from histology to spatial gene expression and protein detection.

Tokrat nam bosta na seminarju predavala:

Dr. Luca Mazzitelli (Science & Technology Advisor, 10x Genomics) s predavanjem Transcriptome-scale spatial gene expression to enhance resolution in complex tissues

in

Dr. Henk Buermans (Field Application Scientist, 10x Genomics) s predavanjem Introduction to Loupe Browser for Visium data analysis

Predavanje bo potekalo v
sredo, 18.11.2020 med 10:00 in 11:30 uro.

Udeležba na
spletnem seminarju je brezplačna, prijava na seminar pa je obvezna. Na seminar se lahko prijavite preko spletnega obrazca, ter po elektronski pošti na naslov omega@omega.si

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, prosimo, da mu posredujete vabilo.

Vljudno vabljeni!

Ekipa Omege

Vabilo na spletni seminar "Single cell sequencing and spatial transcriptomics: new products from 10x Genomics"

10x GenomicsV sodelovanju s partnerskim podjetjem 10x Genomics pripravljamo virtualno predavanje z naslovom Single cell sequencing and spatial transcriptomics: new products from 10x Genomics.

Na seminarju nam bosta predavala:

Dr. Luca Mazzitelli (Science & Technology Advisor, 10x Genomics) s predavanjem Make your discovery at true resolution with the new 10X Genomics solutions

in

Dr. Maria Sakkou (Medical School, National and Kapodistrian University of Athens) bo delila svoje osebne izkušnje pri uporabi rešitev, ki jih nudi 10x Genomics v predavanju Single-Cell Multiomic Analysis in Rheumatoid Arthritis Mouse Model

Predavanje bo potekalo v četrtek, 5.11.2020 med 10
:00 in 11:30 uro.

Udeležba na
spletnem seminarju je brezplačna, prijava na seminar pa je obvezna. Na seminar se lahko prijavite preko spletnega obrazca, ter po elektronski pošti na naslov omega@omega.si

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, prosimo, da mu posredujete vabilo.

Vljudno vabljeni!

Ekipa Omege

Vabilo na spletni seminar "Accelerate Precision Oncology Research with Oncomine Solutions: Cancer won´t wait and neither should you"

ThermoFicher logoV sodelovanju s partnerjem, družbo Thermo Fisher Scientific, pripravljamo virtualno predavanje z diskusijo, ki ga bo vodila Dr. Dilce Gozuyasli.

Dr. Dilce Gozuyasli je končala študij molekularne biologije in genetike s poudarkom na raziskovanju biologije raka na univerzi Bilkent v Turčiji. Študij je nadaljevala kot podiplomski študent v Center for Regenerative Therapies TU Dresden v Nemčiji, kjer živi še danes. Od leta 2019 je zaposlena v podjetju Thermo Fisher Scientific kot specialist za klinične aplikacije testov Oncomine; ukvarja se s tehnično podporo, asistencami in implementacijami Oncomine rešitev za diagnostiko raka.

Spletni seminar bo potekal v sredo, 4. novembra 2020, med 10:00 in 12:00 uro.

Udeležba na seminarju je brezplačna, prijava na seminar pa je obvezna. Na spletni seminar se lahko prijavite na naš e-naslov omega@omega.si.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, mu vabilo prosimo posredujte.

Toplo vabljeni!
Ekipa Omega

Vabilo na seminar "Novosti v masni spektrometriji 2020"

Sciex Vabimo vas na seminar "Novosti v masni spektrometriji 2020".

Dogodek, ki ga vsako leto pripravljamo v sodelovanju z našim dolgoletnim partnerjem, družbo Sciex, bo letos potekal nekoliko drugače, in sicer preko videokonferenčne povezave. Zaradi tega pa ne bo prav nič manj zanimiv, kvečjemu nasprotno, saj je prav v letošnjem letu Sciex na trg lansiral kar dva nova sistema.

Podrobnejši program si lahko ogledate v naslednji povezavi
, tam pa najdete tudi povezavo za registracijo na Sciex-ovi internetni strani dogodka.

Seminar bo v četrtek, 5. novembra, z začetkom ob 10. uri, potekal pa bo preko videokonferenčne povezave z aplikacijo Zoom. Podrobna navodila boste prejeli naknadno, za vas pa pripravljamo tudi paket presenečenja, ki bo še dodatno popestril udeležbo na seminarju.

Udeležba na seminarju je brezplačna, prijava pa je obvezna
. Prijave sprejemamo na spletnem naslovu  https://info.sciex.com/seminar-slovenia.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, prosimo, da mu posredujete vabilo.

Vljudno vabljeni!

Ekipa Omege

Vabilo na on-live seminarja "Innovative chemagic™ technology for extra high quality nucleic acid extraction" in "Imaging of multiple conditions and samples has never been so easy"

PerkinElmerTudi letos v Omegi v sodelovanju s PerkinElmerjem pripravljamo dva seminarja s področja bioloških ved. Mnogi ste se že udeležili naših preteklih srečanj, žal pa se letos v živo ne moremo družiti v večjem številu. Seminarja bomo tako pripravili v spletni obliki.

Prvi seminar z naslovom Innovative chemagic™ technology for extra high quality nucleic acid extraction se bo osredotočil na moderne rešitve na področju izolacije nukleinskih kislin, s poudarkom na visokem izplenu, čistosti in kvaliteti pridobljene DNA in RNA. Seminar se bo pričel v četrtek, 15. 10. ob 10. uri, prijave pa sprejemamo do nedelje, 11. 10.
.

Seminar bo vodila dr. Christine Regnell. Predavateljica je svoje znanje pridobila na Univerzi v Oslu in na Univerzi v Copenhagnu, v PerkinElmerju pa se je specializirala za področje izolacij nukleinskih kislin.

Chemagic

Drugi seminar z naslovom Imaging of multiple conditions and samples has never been so easy pa bo zanimiv predvsem za tiste, ki vam je blizu mikroskopija. Posvetili se bomo dolgotrajnim analizam živih celic, sferoidov ter spregovorili o poenostavitvi analiz večjega števila vzorcev pod različnimi pogoji. Seminar bo v petek, 23. 10. ob 10:30, prijave pa sprejemamo do ponedeljka, 19. 10..

Predavala bo dr. Laurianne Davignon, ki je bogate raziskovalne izkušnje pridobivala na Inštitutu IGBMC v Strasbourgu, na Univerzi Pierre in Marie Curie ter Pasteurjevem inštitutu v Parizu ter na Inštitutu za infektivne bolezni in molekularno medicino v Cape Townu.

Operetta

Oba seminarja bosta
potekala v angleščini, trajala bosta približno eno uro, na voljo pa bo tudi čas za vaša vprašanja.

Udeležba na seminarju je brezplačna, prijava na seminar pa je obvezna
. Na spletni seminar se lahko prijavite na naš e-naslov omega@omega.si.

Pred pričetkom seminarja vam bomo
po e-pošti posredovali povezavo, preko katere bo možen dostop do predavanja.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, prosimo, da mu posredujete vabilo.

Vljudno vabljeni!

Ekipa Omege

Vabilo na on-live seminarja "Spectrum 3 Multiple Range FT-IR: An Extension of Science and Innovation" in "Hyphenation: a 360º analytical solution"

PerkinElmerTudi letos vas vabimo na dva seminarja s področja IR spektroskopije ter sklopitvenih tehnik. Ker se žal ne moremo družiti v velikem številu, smo seminarja pripravili v spletni obliki. Slednjih se boste lahko udeležili 23.9. ter 24.9. s pričetkom ob 10.00.   Prvi dan vabimo na seminar z naslovom ’Spectrum 3 Multiple Range FT-IR: An Extension of Science and Innovation’, naslednji dan mu bo sledil seminar ‘Hyphenation: a 360º analytical solution’. Oba seminarja bosta okvirno trajala po 1 uro. Vodil ju bo PerkinElmerjev specialist dr. Davide Fracasso, ki bo po koncu predavanj odgovarjal na postavljena vprašanja.
Spectrum3 and Hyphenation
Udeležba na seminarju je brezplačna, prijava na seminar pa je obvezna
. Na spletni seminar se lahko prijavite najkasneje do petka, 18.9. in sicer na naš e-naslov omega@omega.si.

Pred pričetkom seminarja vam bomo
po e-pošti posredovali povezavo, preko katere bo možen dostop do predavanja.

Seminar je namenjen tistim, ki se šele spoznavate s tehniko IR spektroskopije, prav tako pa uporabnikom, ki bi želeli nadgraditi svoje znanje z novostmi na področju IR spektroskopije.

Če menite, da bi seminar zanimal katerega od vaših kolegov, prosimo, da mu posredujete vabilo.

Vljudno vabljeni!

Ekipa Omege

Obvestilo glede delavnice Culture-free rapid identification of polybacterial research samples using Ion Torrent sequencing systems

Spoštovani,

glede na trenutne razmere smo se v podjetju odločili, da bomo delavnico z naslovom Culture-free rapid identification of polybacterial research samples using Ion Torrent sequencing systems prestavili za nedoločen čas. Nov termin sledi.

Vsem prijavljenim se opraivčujemo za morebitne nevšečnosti in jih prosimo za razumevanje.


Ekipa Omega

Vabilo na delavnico: Culture-free rapid identification of polybacterial research samples using Ion Torrent sequencing systems

IonTorrentSpoštovani,

v
abimo vas na brezplačno dvodnevno delavnico
z naslovom Culture-free rapid identification of polybacterial research samples using Ion Torrent sequencing systems, ki jo naše podjetje Omega d.o.o. organizira v sodelovanju s podjetjem BioSistemika.

V podjetju Omega d.o.o., partnerju družbe Thermo Fisher Scientific, smo se odločili uporabnikom približati postopek izvajanja metagenomskih analiz z naslednjo generacijo sekveniranja (NGS) Ion Torrent in
predstaviti novo platformo apkNGS kot del elektronskega laboratorijskega dnevnika SciNote (www.scinote.net), ki omogoča elektronsko shranjevanje podatkov na enem mestu, natančno sledenje vzorcev, postopkov in rezultatov.

SciNoteDelavnic
a bo potekala 24. in 25. marca 2020 med 9.00 in 16.00 uro v laboratoriju podjetja Omega d.o.o., Dolinškova cesta 8, 1000 Ljubljana.

Podrobnejši program
delavnice je na voljo na naslednji povezavi.

Kotizacije ni, prijava na
delavnico pa je obvezna zaradi omejenega števila prijavljenih. Maksimalno število udeležencev je 6. Prijave sprejemamo na e-naslov omega@omega.si.

Če menite, da bi
delavnica zanimala katerega od vaših kolegov, mu vabilo prosimo posredujte.

Toplo vabljeni!
Ekipa Omega

Vesele praznike in srečno novo leto!

Vsem obiskovalcem naše spletne strani želimo vesele praznike ter srečno in uspešno novo leto!